Laina ilman yllätyksiä

Kun tarvitset. Arkeen tai juhlaan.

 

Hae lainaa

Latautuu... odota

Halino Laina

Hae Halino-lainaa netistä

Halino-lainan hakeminen on vaivatonta. Voit hakea verkkosivujemme lainahakemuksella, jonka täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Voit myös halutessasi soittaa asiakaspalveluumme, jolloin voimme täyttää lainahakemuksen kanssasi puhelimitse.

Saat alustavan lainapäätöksen heti. Lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu nopeasti pankkitunnuksillasi. Rahat maksetaan tilillesi heti, kun lopulliset tarkastukset on tehty ja olemme vastaanottaneet allekirjoitetun lainasopimuksen. Rahat voivat näkyä tililläsi jopa saman päivän aikana tai viimeistään muutaman pankkipäivän kuluessa.

Tarjoamme myös täysin kulutonta palautusoikeutta. Mikäli et ole tyytyväinen lainaasi, voit perua lainasopimuksen 14 vuorokauden ajan. Lainasopimuksen peruuttaminen on täysin ilmaista.

 

Hae lainaa

Näin haet lainaa

Halino-lainahakemuksen tekeminen on helppoa. Neljä vaihetta, ja rahat ovat käytössäsi!

1. Valitse lainasumma

Valitse sinulle sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Tutustu myös lainaehtoihimme.

2. Täytä lainahakemus

Voit täyttää hakemuksen verkkosivuillamme tai soittamalla asiakaspalveluumme. Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi.

3. Viimeistele

Mikäli saat alustavan hyväksynnän, voit allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Viimeistele hakemus mahdollisesti tarvittavin lisätiedoin.

4. Saat rahat tilillesi

Rahat maksetaan tilillesi, kun lainakäsittelijämme on tehnyt lopulliset tarkastukset. Tilisiirto tehdään samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Vaivaton hakemus ja nopea lainapäätös

Lainaa moneen tarpeeseen

Halino-laina on joustava kulutusluotto moneen tarpeeseen. Lainasummat vaihtelevat 500 - 6000 euron välillä. Hae lainaa itsellesi sopivasti, ja maksuajankin voit valita itse.

 • Pitkä maksuaika helpottaa monesti arjen pyörittämistä. Esimerksi lainaa 1000 € pitkällä maksuajalla. Laina-ajan voit valita jopa viiden vuoden pituiseksi.
 • Halino lainaa netistä pankkitunnuksilla kaikkien pankkien asiakkaille.
 • Halino on verrattain halpa. Esimerkiksi edullinen 4000 euron laina, marginaali on kaikille sama, eikä lainassa ei ole lainkaan avausmaksua. Koron lisäksi lainassa on lainasummasta riippuva tilinhoitomaksu.
 • Lainahakemuksemme on nopea täyttää. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.
 • Kuukausierä lainassamme on mahdollista asettaa pieneksi. Se tuo joustoa elämään.
 • Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat päätöksen välittömästi. 5000 euroa lainaa nopeasti.
 • Kun luottohakemus on lopullisesti hyväksytty, ja olet allekirjoittanut lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi, rahat maksetaan tilillesi. Tästä lainaa 2000 € heti tilille
 • Halino-laina on täysin vakuudeton. Halutessasi voit kuitenkin hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin mahdollisuutesi saada haluamasi summa kasvaa.

Lainan käyttötarkoituksia

Halino-laina sopii moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen.

Kulutusluotto on yleisnimitys lainoille, joiden pääasiallinen käyttötarkoitus on kuluttaminen. Kulutusluottoja on vakuudettomia ja vakuudellisia. Halinon vakuudettoman luoton voit käyttää hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Toteuta suunnitelmasi tai haaveesi Halinon avulla.

 

Kulutusluotto

Lukuisat pikavipit, luotot ja lainat aiheuttavat arkeen ahdinkoa. Monien maksuerien hoitaminen on sekä työlästä että kallista. Pienempien lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi tekee lyhennyksen maksamisesta ajankäytöllisesti helpompaa. Lisäksi yhdistelylainalla pääset eroon useammista tilinhoito- ja käsittelykuluista, mikä usein alentaa lainanhoitokustannuksia. Lue lisää miten voit käyttää Halinoa lainojen yhdistämiseen.

 

Yhdistelylaina

Auton tai muun ajoneuvon hankinta on usein tärkeä, mutta kallis päätös. Oman talouden tasapainottamiseksi ja sen joustavuuden lisäämiseksi tarjoamme autolainaa, joka on vaihtoehto sinulle autokauppojen tarjoamien autorahoitusratkaisujen sijasta. Autolainan avulla hankitun auton omistajuus siirtyy sinulle heti eikä vakuuksia tarvita.

 

Autolaina

Mikään ei lievennä stressiä niin kuin matkustaminen. Voit saada matkustusajankohdan valintaan joustavuutta matkalainamme avulla, sillä vakuudeton lainamme mahdollistaa matkustamisesi sinulle sopivana aikana. Lainan takaisinmaksu onnistuu sinulle sopivilla kuukausierillä ja maksuajalla.

 

Lomalaina

Elämän merkkipaalujen saavuttamista on mukavaa juhlia yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Kustannukset saattavat silloin nousta yllättävänkin suuriksi. Juhlien ajankohtaa ei kuitenkaan tarvitse siirtää tai tarjoiluista karsia, vaikka oma taloudellinen tilanteesi ei tällä hetkellä juhlien kaikkia kustannuksia kattaisikaan.

 

Juhlalaina

Kodin kunnossapito- ja remontointikustannukset pääsevät monesti yllättämään varautuneemmankin taloudenpitäjän. Lisäksi kustannukset ovat monesti suuria, mutta samalla myös välttämättömiä. Olit sitten remontoimassa tai sisustamassa, tarjoamme taloutesi joustavuuden lisäämiseksi remonttilainaa.

 

Remonttilaina

Lisätietoja Halino-lainasta

Alla tietoja Halino-lainasta. Nopea vakuudeton luotto auttaa, kun eniten tarvitset. Luotonantajalla on yli 30 vuoden kokemus lainoittamisesta. Suomessa ensimmäiset lainat on myönnetty jo vuonna 1999.

Halinossa vuosikorko on kaikille hakijoille ja summille sama. Yksinkertaista, eikö totta?

Hinnoittelu

 • Vuosikorko: 17,68%, marginaali 13,80% + Euribor 3kk 3,88% (Huhtikuu 2024)
 • Tilinhoitomaksu: 1,50€ - 5€ (0,01% per päivä laskettuna myönnetyn luoton määrästä, enintään 5 € kuukaudessa)
 • Avausmaksu: 0 €
 • Muistutusmaksu: 5 € (myöhästyneestä maksusta)

Halino on vakuudeton kertaluotto kuluttajille. Lainaa lyhennetään tasaerin, mikä tarkoittaa sitä, että maksat saman suuruisen erän joka kuukausi takaisinmaksuaikana.

Esimerkiksi jos lainaat 1000 € ja takaisinmaksuaika on viisi vuotta, on kuukausimaksusi 29 € kuukaudessa, jolloin maksettava kokonaissumma on 1694 €.

Korko on vaihtuva. Koronmuutosten yhteydessä säädetään takaisinmaksuaikaa, mutta kuukausieräsi pysyy samana.

 • Vähintään 22 vuoden ikä
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen asunto Suomessa
 • Julkinen puhelinliittymä

Tarvitsetko rahaa johonkin muuhun? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden käyttää hyväksesi maksuvapaan kuukauden, jonka avulla voit jättää väliin yhden kuukauden maksun. Kun lyhennykset on hoidettu asiallisesti neljän kuukauden ajan, voit käyttää yhden maksuvapaan kuukauden, mikä on mahdollista korkeintaan kaksi kertaa vuodessa. Näet laskustasi heti, kun maksuvapaa kuukausi on mahdollinen.

Käytetyn maksuvapaan kuukauden korko ja kulut veloitetaan seuraavan kuukauden laskulla.

Halino-lainan luotonantaja on TF Bank AB, Suomen sivuliike, y-tunnus 2594352-3

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot löydät alla olevasta painikkeesta.

Joskus kohdalle voi tulla ikäviä yllätyksiä kuten työttömyys, työkyvyttömyys, vakava sairaus tai pahimmillaan jopa kuolema. Valitettavan monilta puuttuu suoja näiden tilanteiden varalta. Sinulle, joka haluat suojata maksukykysi ja turvata perheesi tilanteen ikävien yllätysten varalta tarjoamme Lainaturvan. Vakuutuksen sisältö ja edellytykset on räätälöity ikäsi mukaan riippuen oletko alle vai yli 65-vuotias.

Kuukausittainen vakuutusmaksu on 9%:a lainasopimuksen mukaisista kuukausieristä. Esimerkiksi jos kuukausieräsi on 100 euroa, niin vakuutusmaksu on ainoastaan 9 euroa kuukaudessa. Vakuutusmaksu laskutetaan kuukausittain yhdessä lainasi kanssa.

Saat itsellesi Lainaturvan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme numerossa 0206 90191.

HUOM! Tällä hetkellä Lainaturvaa ei ole mahdollista ottaa lainoihin, joissa on yhteisvelallinen.

Lisätietoja Lainaturvasta

Kokemuksia lainasta

 

Kaikki tapahtui saman päivän aikana: lainahakemus, lainapäätös ja rahat tilille. Loistavaa palvelua!

-Nainen, 52, Pirkanmaa

Pelastitte minut suuresta pulasta. Suosittelen palveluitanne muillekkin.

-Nainen, 35, Etelä-Pohjanmaa

Kiitos todella nopeasta ja miellyttävästä palvelusta. Käytän teitä ehdottomasti jatkossakin, mikäli tarvitsen kulutusluottoa.

-Nainen, 39, Pirkanmaa

Vakuudeton laina kaikkiin tarpeisiin

Lainasanasto

Mikä on BIC? Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko? Tähän osioon olemme koonneet laina- ja pankkiaiheisia sanoja ja käsitteitä, jotka saattavat olla osalle vieraita. Tutustu alla olevaan sanastoon ja tiedät enemmän.

Annuiteetti tarkoittaa tasaerää. Annuiteettilaina maksetaan takaisin samansuuruisilla maksuerillä. Tämä tarkoittaa sitä, että alussa suurempi osa maksuerästä menee korkoihin ja pienempi osa lainalyhennykseen. Laina-ajan lopussa taas koron osuus maksuerästä on pieni ja lyhennyksen suuri.

Annuiteettilaina kts. Annuiteetti.

Autolaina otetaan nimensä mukaisesti auton tai muun ajoneuvon hankintaa varten. Monissa autolainoissa hankittu ajoneuvo toimii lainan vakuutena, mutta Halinon autolaina on vakuudeton.

BIC-koodi tai -osoite (myös SWIFT-koodi) on tunnuskoodi, jota käytetään tilisiirroissa. Jokaisella pankilla on oma uniikki osoitteensa. Esimerkiksi Nordean BIC-osoite on NDEAFIHH.

Bullet-laina tarkoittaa lainaa, jonka aikana asiakas maksaa vain korkoa, koko laina maksetaan takaisin yhdessä erässä vasta laina-ajan lopuksi. Bullet-lainojen hinta on yleensä korkeampi kuin tavallisten lainojen, sillä laina-aikana korkoa maksetaan koko lainasummasta, joka ei laina-aikana pienene. 

E-lasku tarkoittaa sähköistä laskua, jonka saat postitettavan paperisen laskun sijasta suoraan verkkopankkiisi. Voit itse valita Halino-lainalle e-laskutuksen omassa verkkopankissasi.

Euribor on Suomessa ja muualla Euroopassa yleisesti käytetty viitekorko. Euribor määritetään korkona, jolla suuret eurooppaalaiset pankit tarjoutuvat lainaamaan vakuudettomasti toisilleen.

Finanssivalvonta (lyh. Fiva) on suomalainen viranomainen, jonka tehtävänä on valvoa eläke-, luotto-, ja vakuutuslaitoksia.

Halens Yksityislaina on nykyään nimeltään Halino-laina. Halens Yksityislaina muuttui Halinoksi lokakuussa 2014.

IBAN on kansainvälinen tilinumeron muoto. Nykyään IBAN-muotoista tilinumeroa käytetään kaikkialla euromaksualueella.

Joustoluotto toimii luottokortin tavoin. Lainanhakijalla on myönnetty tietyn suuruinen luottoraja, jonka rajoissa hän voi tarvittaessa nostaa rahaa tililleen.

Juhlalaina on tarkoitettu tärkeiden elämäntapahtumien juhlistamista varten. Lue lisää miten voit hyödyntää Halinon juhlalainaa.

Kokonaiskorko kts. Vuosikorko.

Korkokatto tarkoittaa erikseen sovittua ylärajaa, johon lainan vaihtuvakorkoinen korko voi enintään nousta. Kulutusluottojen korkokattoa säätelee Kuluttajansuojalaki. 

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka on myönnetty yksityishenkilölle kulutustarkoitukseen. Kulutusluotto voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen. Kulutusluotoissa on monesti pikavippejä pidempi maksuaika ja suurempi lainasumma.

Lainamarginaali yhdessä viitekoron kanssa muodostavat lainan vuosikoron. Lainamarginaali pysyy lähtökohtaisesti samana koko laina-ajan, mutta viitekoron arvo saattaa muuttua.

Lainan korotus kts. Lisälaina.

Lainan lyhennys tarkoittaa sitä kuukausittaisen maksuerän osaa, joka pienentää jäljellä olevaa lainasaldoa. Maksuerä koostuu lainalyhennyksen lisäksi korosta ja mahdollisesti hallinnointi- tai tilinhoitomaksusta. 

Lainan peruuttaminen tarkoittaa lainasopimuksen perumista ja lainasaldon palauttamista. Halino-lainan voit peruuttaa täysin kulutta 14 päivän kuluessa.

Lainaturva on vakuutus, joka turvaa vakuutuksenottajan lainanmaksukyvyn ikävissä elämäntilanteissa, kuten työttömyyden tai vakavan sairauden tapauksessa.

Lainavakuutus kts. Lainaturva.

Lisälaina on kyseessä silloin, kun henkilö hakee lainaa jo olemassa olevan lainansa lisäksi. Tällöin henkilön avoinna oleva velkasaldo ja kuukausittainen maksuerä kasvaa.

Lomalaina on laina, joka otetaan matkustamista varten. Lue lisää Halinon lomalainasta.

Luotto kts. Kulutusluotto.

Luottokelpoisuus arvioidaan kokonaisvaltaisessa luottoarviossa. Luottokelpoisuus perustuu muun muassa lainanhakijan ikään, asumismuotoon, vuosituloihin ja velkoihin. Luottokelpoisuuden perusteella määritetään hakijalle myönnettävän lainasumman ja jossain tapauksissa myös koron suuruus.

Luottotiedot ovat yksityishenkilön luottotietorekisterissä olevat tiedot, jotka kuvaavat henkilön luotonmaksukykyä ja -historiaa. Näitä tietoja hyödyntävät esimerkiksi pankit, teleoperaattorit ja muut tahot, jotka myyvät luotolla tavaroita tai palveluita. Suomessa luottotietorekisteriä ylläpitävät Bisnode Finland ja Suomen Asiakastieto Oy.

Luottotietokysely tarkoittaa yksityishenkilön luottotietojen pyytämistä luottotietorekisteristä.

Maksuhäiriömerkintä on maksujen laiminlyömisestä aiheutuva kirjaus yksityishenkilön luottotiedoissa. Merkinnän tehtävänä on estää maksuhäiriöisen henkilön pitkittyvä velkaantuminen. Suomessa luottotietorekisteriä ylläpitävät Dun & Bradstreet Finland ja Suomen Asiakastieto Oy.

Maksuosoitus katso Rahalähetys.

Maksuvapaa kuukausi on tauko lainan takaisin maksamisesta. Maksuvapaan kuukauden korko ja kulut veloitetaan seuraavan kuukauden laskun yhteydessä.

Matkalaina kts. Lomalaina.

Nimelliskorko eli pankin tai luotonantajan asettama korko, joka peritään lainasta. Korkoa peritään siltä ajalta, kun lainattu raha ei ole pankin tai luotonantajan käytössä. Nimelliskoron lisäksi lainasta voidaan periä muita kuluja, jotka selviää puolestaan lainan todelisessa vuosikorossa. 

Open Banking eli avoin pankkitoiminta on termi mikä yleistyi EU:n PSD2 maksupalveludirektiivin myötä. PSD2 on tuonut uusia tapoja maksaa ja hallita omia tilitietoja pankeissa.

Pankkisalaisuus on pankeissa käytössä oleva tapa suojata asiakastietoja. Asiakkaan kannalta pankkisalaisuus on osa yksityiseen suojaa. Eri maissa on erivahvuiset pankkisalaisuustavat.

Pikalaina kts. Pikavippi.

Pikavippi on summaltaan pieni ja takaisinmaksuajaltaan lyhyt laina. Pikavipit ovat alun perin peräisin Yhdysvalloista, jossa niitä kutsutaan palkkapäivälainoiksi (eng. Payday loan)

Rahalähetys eli maksuosoitus on tapa lähettää rahaa ilman, että henkilön pankkitilinumero ei ole tiedossa. Rahalähetys lähetetään postitse ja sen lunastamiseen on monia tapoja. Rahalähetyksen voi lunastaa mm. verkkopankissa ja pankkikonttorissa

Remonttilaina haetaan kodin, vapaa-ajan asunnon tai muun kiinteistön remontointia varten. Lue lisää Halinon remonttilainasta.

SECCI kts. Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot.

Takaisinmaksuaika on se ajanjakso, jonka kuluessa laina maksetaan takaisin. Takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, sillä korkoa veloitetaan koko laina-ajalta.

Tasalyhenteinen laina maksetaan takaisin erisuuruisin maksuerin. Nimensä mukaisesti lainaa lyhennetään aina samalla summalla. Alussa maksuerät ovat suuremmat ja pienenevät laina-ajan kuluessa, sillä koron määrä maksuerässä pienenee lainan lyhentyessä.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainasta maksettavat kulut. Vuosikoron lisäksi se huomioi muun muassa mahdollisen lainan avausmaksun, hallinnointimaksut ja muut vastaavat.

Tulo- ja menoarvio on osa kokonaisvaltaista luottopäätöstä. Arviossa tarkastetaan konkreettisesti paljon lainanhakija saa palkkaa, kuinka paljon velat ja menot ovat ja millainen maksukyky lainanhakijalla on näiden tietojen perusteella. 

TUPAS on aiemmin käytössä ollut sähköinen tunnistautumisjärjestelmä. Kyseessä on niin sanottu vahva tunnistautuminen, jota voidaan käyttää esimerkiksi turvalliseen pankkiasiointiin. Tupas on korvautunut uudella palvelulla nimelta Finnish Trust Network.

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomake (SECCI) on kuluttajasuojalain edellyttämä dokumentti, joka pitää sisällään luotosta keskeiset, sopimusta sekä kuluttajan oikeuksia koskevat tiedot.

Vakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, jonka saamiseksi lainanhakija on antanut lainanantajalle vakuuden. Tilanteessa, jossa lainanhakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi myydä lainan vakuuden ja siten saada rahansa takaisin. Esimerkiksi asuntolaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena toimii talo.

Vakuudeton laina on laina, jonka saamiseksi ei lainanhakijalta vaadita minkäänlaisia vakuuksia. Vakuudetonta lainaa hakeva ei siis tarvitse omaisuutta lainan saamiseksi.

Vertaislaina on laina, jossa myös lainanantaja on yksityishenkilö.

Viitekorko on julkisesti määritelty korko, jonka perusteella lainasopimuksen kokonaiskorko määritellään. Suomessa yleisesti käytetään viitekorkoina Euribor-korkoja. Viitekoron lisäksi asiakas maksaa lainasopimuksen mukaista lainamarginaalia.

Viivästyskorko tarkoittaa korkoa, jota lainanmaksaja joutuu suorittamaan, mikäli maksun suoritus on viivästynyt sopimuksen edellyttämistä ajankohdasta. Viivästyskoron maksamisen alkamispäivä on eräpäivää seuraava päivä, mikäli eräpäivä on sovittu. Mikäli eräpäivää ei ole määrätty, koron maksu alkaa 30 päivän kuluttua velkojan laskun lähettämispäivästä tai rahamäärän vaatimispäivästä. 

Vuosikorko on lainasta maksettava hinta. Vuosikorko koostuu viitekorosta ja lainamarginaalista.

Vähimmäislyhennys tarkoittaa sitä kuukausierää, joka on vähintään maksettava takaisin lainamäärästä riippumatta. Vähimmäislyhennys voi olla joko kiinteä rahasumma tai lainamäärään sidottu prosenttiosuus. 

Yhdistelylaina otetaan muiden lainojen maksamista varten. Yhdistelylainalla maksetaan muut lainat kerralla pois, jolloin jatkossa maksetaan vain yhtä lainaa. Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi helpottaa monesti takaisinmaksamista sekä rahallisesti että ajallisesti.

Yhteishakija on lainasopimuksessa varsinaisen lainanhakijan lisäksi toinen hakija. He siis hakevat lainaa yhdessä ja ovat sen maksamisesta yhteisvastuussa.