Autolaina ajoneuvon hankintaan

Auton tai muun ajoneuvon rahoittaminen on mutkatonta Halinon avulla.

 

Hae lainaa

Latautuu... odota

Autolaina

Haaveiletko uudesta autosta? Vai onko kenties moottoripyörä sinun ajoneuvovalintasi? Uuden liikennevälineen hankintatarve on usein yllättävä, eikä varoja kaupantekoon ole monesti välittömästi saatavilla.

Usein autokaupat ja muut tahot tarjoavat auton hankintaan autorahoitusta. Autorahoituksessa ajoneuvo toimii monesti rahoituksen vakuutena ja auton omistajuus siirtyy ostajalle vasta viimeisen kuukausierän maksamisen jälkeen. Vaihtoehtona autorahoitukselle on autolaina. Maksamalla hankintahinnan kokonaisuudessaan heti kaupantekohetkellä siirtyy omistajuus sinulle välittömästi.

Oli sitten kyseessä uusi tai käytetty menopeli, meillä on tarjota sinulle lainaa kaupantekoon. Halino lainaa ilman vakuuksia, ja sinun on mahdollista pitää vuosittain kaksi maksuvapaata kuukautta. Saat lainapäätöksen nopeasti ja rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Halino-lainasta

  • Mahdollisuus pitää kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa
  • Voit maksaa lainaasi sovittua nopeammin tai jopa kerralla pois
  • Lainapäätös heti ja rahat tilille jopa saman päivän aikana
  • Kuluton 14 vuorokauden palautusoikeus

 

Täyttämällä lainahakemuksen ajoneuvon hankintaan saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Mikäli autolainahakemuksesi hyväksytään, voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla. Rahat maksetaan omalle tilillesi, kun lainakäsittelijämme ovat tehneet lopulliset tarkastukset.

 

Näin rahoitat ajoneuvon Halinon avulla

Auton tai muun ajoneuvon rahoittaminen Halino-lainalla on yksinkertaista seuraavien vaiheiden avulla.

  1. Selvitä haluamasi ajoneuvon hinta.
  2. Hae Halino-lainaa kyseiselle summalle.
  3. Mikäli alustava lainahakemuksesi hyväksytään, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi.
  4. Rahojen saavuttua tilillesi, osta kulkuneuvo myyjältä.
  5. Jatkossa maksat kuukausittaista Halino-lainan maksuerää. Ostamasi ajoneuvo ei ole lainan vakuutena.

Auton rahoittaminen on usein yksinkertaisempaa vakuudettoman autoluoton avulla. Omistat ajoneuvon heti kokonaan itse. Käytettyjen autojen rahoitus on näin myös varsin nopeaa.

Nopea autorahoitus vakuudettomalla lainalla

Ajoneuvon hankkiminen lainarahalla

Uuden ajoneuvon hankinnan tullessa ajankohtaiseksi on ostajan hyvä pohtia, miten uusi kulkuväline maksetaan. Käteisostamisen etu on selvä, sillä se on aina edullisempaa kuin lainalla ostaminen rahoituskulujen jäädessä pois. Kustannusten lisäksi on kuitenkin muita seikkoja, jotka kannattaa huomioida maksutapaa valitessa.

Käteismaksaminen vaatii ennalta säästämistä, mikä mahdollisesti siirtää hankintaa tuonnemmaksi. Hankinnan lykkääminen on ongelma varsinkin tilanteessa, jossa uuden auton tai muun ajoneuvon tarve ilmaantuu yllättäen, esimerkiksi vanhan auton rikkoutuessa. Monet tarvitsevat autoa jokapäiväisessä arkielämässään, jolloin rikkoutuneen auton korvaaminen mahdollisimman nopeasti uudella on välttämätöntä. Tällöin autolaina on kätevä apu. Lainan avulla uuden auton tarve saadaan tyydytettyä heti ja maksettua osissa myöhemmin. Kun auto hankitaan lainalla, se saadaan nopeallakin varoitusajalla ja arki voi jatkua entisellään.

Autolainan ja autokauppojen tarjoaman autorahoituksen suurin ero ostajalle on omistajuuden siirtyminen. Valitessa autorahoituksen auton omistajuus siirtyy usein ostajalle vasta siinä vaiheessa, kun rahoitussopimuksen viimeinen maksuerä on suoritettu. Autolainan tapauksessa omistajuus siirtyy ostajalle välittömästi. Lisäksi joissain tapauksissa autorahoitusta käyttäessä rahoitusyhtiöt vaativat ylimääräisen kaskovakuutuksen hankkimista, mitä ei lainalla hankittaessa vaadita. Kaskovakuutuksen ottaminen varsinkin halvalle käytetylle autolle voi olla taloudellisesti epäkannattavaa.

Lainaraha kasvattaa auton ostoon käytettävää rahasummaa. Varsinkin jos lainan ohella käytetään omia säästöjä, on hankinnan tekemiseen käytettävissä suurempi summa. Tämä mahdollistaa uudemman ja siten myös paremman ja turvallisemman auton hankinnan. Onnettomuustietoinstituutin (OTI) teettämän tutkimuksen mukaan uusi henkilöauto on 10 – 20 prosenttia turvallisempi kuin kymmenen vuotta vanha verrokkinsa. Tämä on tärkeä kriteeri erityisesti lapsiperheille uuden auton hankinnassa.

Lisäksi uudempaa autoa voidaan pitää luotettavampana ja toimivampana verrattaessa vanhempaan autoon. Auton toimivuus on monelle toimivan arjen edellytys, ja mitä uudempi auto on, sitä varmemmin se toimii ilman ongelmia. Laina mahdollistaa kalliimman ja sen myötä uudemman auton oston. Jokainen päivä, jonka auto viettää korjaamolla, on päivä pois sen hyötykäytöstä. Korjaamokäynnit eivät myöskään ole ilmaisia, mikä lopulta kaventaa hintaeroa lainalla hankitun ja korjaamoa välttelevän auton sekä käteisellä ostetun, vanhemman auton välillä.

Autoa tai muuta ajoneuvoa hankittaessa kustannuksilla on suuri merkitys. Kuitenkin on myös muita tekijöitä, jotka ostajan on syytä ottaa huomioon. Auto on suuri menoerä ja sillä on huomattava merkitys arjen suunnitteluun ja toimivuuteen. Näistä syystä vastuullinen taloudenpitäjä pohtii hankintaa ottaen huomioon kustannusten lisäksi myös muut tekijät.

Lainaa auton hankkimiseksi