Kulutusluotto rahoittaa suunnitelmasi

Kulutusluoton avulla voit toteuttaa suunnitelmasi tai haaveesi. Voit hakea rahoitustarpeitesi mukaista luottoa Halinolta, nopeasti ja ilman vakuuksia.

 

Hae kulutusluottoa

Latautuu... odota

Kulutusluotto

Kulutusluotot ovat lainoja joita käytetään kulutukseen. Käyttökohteita ovat esimerkiksi erilaiset hankinnat tai yllättäen tulevat menot. Halino tarjoaa vakuudetonta kulutusluottoa itse valitsemaasi käyttötarkoitukseen. Yleisiä luottomme kulutuskohteita ovat muun muassa autot, lomamatkat tai kodin remontointi ja sisustus.

Täyttämällä kulutusluottohakemuksen saat alustavan päätöksen välittömästi. Jos hakemuksesi hyväksytään, voit allekirjoittaa lainasopimuksen ja vahvistaa tulosi verkkopankkitunnuksillasi. Rahat maksetaan tilillesi, kun olemme tehneet lopulliset tarkastukset.

Halinon kulutusluotto tuo arkeesi joustavuutta

Halinon tarjoama kulutusluotto on kätevä ratkaisu silloin, kun tarvitset nopeasti lisärahoitusta arkeesi tai juhlaasi. Kulutusluoton avulla voit jakaa suurempien hankintojen kulut tasaisiksi pienemmiksi eriksi. Kulutusluoton avulla saat talouteesi joustavuutta.

Esimerkiksi 1000 euron luotto voi olla tarpeellinen vaikka silloin, kun kodin pesukone hajoaa odottamatta tai kun tarvitset käteistä vuokra-asunnon takuuvuokraa varten. Luoton voit käyttää haluaamasi tarkoitukseen.

Kulutusluotto on näppärä ratkaisu yllättäviin rahantarpeisiin. On kuitenkin tärkeää tarkkaan laskea ja arvioida oma taloudellinen tilanne ja lainan tarve. Lainaa ei tule koskaan ottaa enempää kuin tarvitsee ja on kykenevä maksamaan takaisin.

Näin haet kulutusluottoa

Luottohakemuksen tekeminen on mutkatonta näitä neljää vaihetta seuraamalla.

1. Valitse luoton määrä

Valitse sopiva kulutusluoton määrä ja takaisinmaksuaika. Lue myös lainaehtomme.

2. Täytä luottohakemus

Voit tehdä hakemuksen näillä sivuilla tai soittamalla asiakaspalveluumme. Saat alustavan päätöksen heti.

3. Allekirjoita sopimus

Jos hakemuksesi hyväksytään alustavasti, sinun tulee vahvistaa tulosi. Sen jälkeen voit allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi.

4. Rahat maksetaan tilille

Lopullisten tarkastusten jälkeen kulutusluotto maksetaan tilillesi samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Hae Halinon kulutusluottoa

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on laina, joka otetaan kuluttamista varten. Kulutusluotto voi olla vakuudeton tai vakuudellinen. Vakuudellisessa kulutusluotossa lainan takaisinmaksun takeena on jokin vakuus. Tilanteessa, jossa lainanhakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi myydä lainan vakuuden ja siten saada rahansa takaisin. Esimerkiksi asuntolaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena toimii talo.

Halinon kulutusluotto on vakuudeton, joten sinun ei tarvitse antaa mitään vakuutta lainan saamiseksi.

 

Kulutusluotto pankista

Kulutusluottoja tarjoavat monet pankit ja rahoituslaitokset. Isojen Suomessa toimivien kivijalkapankkien (kuten esimerkiksi OP, Nordea ja Danske) lisäksi kulutusluottoja myöntävät monet erikoistuneet toimijat. Halinon luotonmyöntäjä on TF Bank AB, joka on Tukholman pörssiin listattu pankkivalvonnan alainen luottolaitos. TF Bank on erikoistunut kuluttajarahoitukseen, ja on toiminut Suomessa jo vuodesta 1999 alkaen. TF Bank toimii Suomessa Helsingistä käsin. Pankkien lisäksi luottoja myöntävät muutkin rahoitusyritykset, joiden viranomaisvalvonta voi olla joiltain osin kevyempää.

 

Kulutusluoton hinta

Kulutusluottojen vertailu ei aina ole yksinkertaista. Luoton hinta muodostuu vuosikoron lisäksi usein erilaisista kuluista, kuten luoton perustamismaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Edellämainittujen kulujen lisäksi maksuja voi tulla maksuaikojen muutoksista ja muista toimenpiteistä. Halinon hinnoittelu on pyritty pitämään erittäin yksinkertaisena, luoton hinta koostuu ainoastaan vuosikorosta ja tilinhoitomaksusta joka riippuu myönnetyn luoton suuruudesta. Hinnoittelumme on mielestämme reilu asiakasta kohtaan, erityisesti silloin kun luotto halutaan maksaa alkuperäistä nopeammin takaisin.

Todellinen vuosikorko on tapa yhdenmukaistaa kulutusluottojen hinnat, niin että vertailu on helpompaa. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon vuosikoron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut. Se voi olla hyvä apu luottoa valittaessa, mutta silloin on hyvä muistaa että todellisen vuosikoron vertailun voi tehdä vain täysin samanlaisille lainoille. Luotoissa tulee olla sama lainasumma ja maksuaika, ja oletuksena on että luotto maksetaan alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti.

Hintavertailun helpottamiseksi luotonantajat tarjoavat lisäavuksi SECCI-lomaketta, joissa hinnat on selkeästi esitetty.

 

Ylimääräiset lyhennykset

Kulutusluoton tarkoitus on tuoda joustoa arkeen. Arjen tilanteen vaihtelevat, ja joskus lainaa onkin mahdollista lyhentää alkuperäistä aikataulua nopeammin. Halinon kulutusluottoa voi lyhentää milloin tahansa maksusuunnitelmaa nopeammin, ja tarvittaessa luoton voi maksaa kokonaan pois. Nopeammista maksuista ei tule asiakkaalle mitään lisäkuluja. Tarjoamme aina myös lainan peruuttamista 14 päivän sisään luoton myöntämisestä.

Kulutusluotto auttaa haaveiden toteuttamisessa