7.6.2023

Kesäloma oven takana?

Kesäloma kausi on jo alkanut ja sinullakin saattaa olla kesäloma jo nurkan takana. Pohditko vielä, mitä lomalla tekisit? Kokosimme tähän artikkeliin kesälomavinkkejä niin kotimaassa kuin ulkomailla!

 

Lämpöä hiekkarannoilla!

 

Kun ajattelet vaaleita hiekkarantoja, lämpöä ja merta, tulee mieleesi varmasti etelän lämpö ja sieltä löytyvät rannat. Toki esimerkiksi Etelä-Euroopasta löytyy valkoisia hiekkarantoja ja lämpöä sekä kulttuuria. Esimerkiksi Espanjasta ja Italiasta löytyy lämmön lisäksi maailman kauneimmiksi palkittuja hiekkarantoja.

Mikäli kaipaat ulkomaan matkaa sekä hiekkarantoja, ei tarvitse kauaksi lähteä, sillä Viron Pärnusta löytyy upea hiekkaranta sekä Etelä-Eurooppalainen tunnelma. Tallinnasta Pärnuuseen pääsee nopeasti autolla.

Mutta kyllä kotimaastakin löytyy! Suomessa on myös mahdollista päästä nauttimaan vaaleista hiekkarannoista matkaamalla esimerkiksi Yyteriin tai Kalajoelle. Hiekka tai rantaviiva ei lopu kesken!

 

Polkaisten pyörällä!

 

Aktiivinen loma pyörän selässä? Suomessa pyöräilijöiden ehdottomassa suosiossa on jo pitkään ollut Turusta löytyvä Rengasreitti upeine maisemineen.

Mikäli Rengasreitti on jo tuttu, kannattaa katse suunnata Hollantiin. Jos haluat yhdistää pyöräilyn rantamaisemiin, on tämä oikea valinta. Scheveningenissä nimittäin pystyy pyöräilemään rantaviivan liki päästä päähän. Osa Hollannin pyörätieverkostosta yltää jopa Belgiaan ja Saksaan!

 

Tunnelmaa vanhoista kaupungeista

 

Historia ja kaunis arkkitehtuuri loistavat erityisesti kesällä. Mikäli kotimaamatkailu ja  historia kiinnostaa, kannattaa suunnaksi ottaa Porvoo sekä Rauma. Porvoon pitkä historia ja kaunis miljöö antavat loistavat lähtökohdat kesäpäivän vietolle. Vanhasta Porvoosta löytyy ihania ravintoloita sekä kahviloita, joissa historiaa on kunnioitettu.

Mikäli lomasi sattuu heinäkuulle, kannattaa suunnaksi ottaa Vanha Rauma. Sen kadut vilkastuvat heinäkuussa vietettävän pitsiviikon myötä. Pitsiviikko on kaupunkifestivaali, joka tänä vuonna järjestetään 22.-30.7. Tekemistä, katsottavaa ja Ihmeteltävää riittää koko perheelle jokaisena päivänä.

 

Kesälomarahaa Halinolta

 

Päädyit sitten valitsemaan koti- tai ulkomaan kohteen, varmaa on, että kuluja syntyy. Me kuitenkin voimme olla apunasi auttamassa kesälomareissun onnistumisessa. Meiltä voit saada lainaa nopeastikin tulevaa kesälomamatkaa varten aina 500 eurosta 6000 euroon.