5.4.2019

Unelmana uusi polkupyörä. Näin valitset sopivan

pyorarahoitus

Kevään tullen polkupyörä on mainio tapa taittaa lyhyemmät ja pidemmätkin matkat. Päivien pidentyessä moni kaivaa vanhan pyöränsä varastosta ja tarkistaa menopelin kunnon. Useimmiten renkaiden täyttäminen ja öljyn lisääminen ketjuihin tekee välineestä ajokelpoisen, ja matkan teko voi alkaa. Joskus ajokuntoon saattaminen edellyttää isompaa remonttia. Välillä taas uuden pyörän ostaminen on ajankohtaista. Halino voi auttaa uuden tai käytetyn polkupyörän rahoittamisessa.

 

Uusi vai käytetty polkupyörä


Käytettyjen polkupyörien kauppa on vilkasta internetin osto- ja myyntipalstoilla. Käytetyistä pyöristä voi löytää hyvin pidetyn aarteen kohtuullisella hinnalla. Jo muutamalla satasella on mahdollista ostaa hyvin toimiva polkupyörä käytettynä. Tämä onkin suosittu tapa aloittaa pyöräily.

Aina sopivaa käytettyä pyörää ei löydy, jolloin uusi pyörä on hyvä vaihtoehto. Polkupyöriä myyvät niin marketit, urheilyvälinekaupat kuin pyöräilyyn erikoistuneet liikkeet. Hinnat vaihtelevat paljon: muutaman sadan euron pyöristä erikoisliikkeiden tuhansia euroja maksaviin harrastepyöriin. Lisäksi tarjolla on nykyään paljon myös avustavalla sähkömoottorilla varustettuja polkupyöriä. Sähköavustus lisää pyörän hintaa vähintään usealla sadalla eurolla.

Pyörän valinnassa olennaista on oma käyttötarkoitus: työmatkapyöräily ja maastopyöräily on mukavinta siihen tarkoitetulla pyörällä. Pyörän koon valinnassa kannattaa hyödyntää pyöräliikkeiden asiantuntemusta, tai mikäli sitä ei ole saatavilla, netin laskureita.

 

Pyöräily on edullista


Kun itse pyörä on kunnossa, pyöräily on halpa tapa liikkua ja harrastaa. Pyöräily ei edellytä suurta määrää erikoisvarusteita tai vaatetusta. Toki pyöräilykypärä on suositeltava laittaa päähän. Tavallisissa vaatteissa voi hyvin pyöräillä ainakin lyhyitä matkoja. Pidemmillä lenkeillä tavalliset ulkoiluvaatteet toimivat hyvin. Pyöräily voi pidemmällä aikavälillä tuoda myös säästöjä paremman kunnon ja terveyden kautta, jolloin toivottavasti myös lääkärikäynnit vähenevät.

 

Pyörän rahoittaminen kulutusluotolla


Pyörän rahoittamisen voi tehdä tietenkin omilla säästöillä. Jos kuitenkaan säästöjä ei tällä hetkelle ole, on monesti järkevämpää rahoittaa pyörän hankinta, jos se mahdollistaa pyöräilyn lisäämisen arjessa. Monet pyöräliikkeet tarjoavat osamaksusopimuksia, joilla parhaiten sopivan pyörän voi maksaa pienemmissä erissä. Kulutusluotto on myös hyvä tapa rahoittaa pyörän kokoinen hankinta. Pyörä on näin mahdollista saada käyttöön heti, ja sen voi maksaa sopivassa aikataulussa takaisin. Halino-lainassa päätöksen saa heti ja maksukin tapahtuu nopeasti. Pyöräostoksille menoa ei tarvitse ylenmäärin venyttää lainapäätöksen viivästymisen takia.