20.12.2018

Vinkit huolettomampaan jouluun

vinkkejä-jouluun

Halinon vinkit stressittömään jouluun


Joulu on rauhoittumisen ja rentoutumisen aikaa. Jouluvapaiden myötä on aikaa rentoutua ja unohtaa arjen kiireet ja stressi. Olemme siksi koonneet tähän blogikirjoitukseen vinkkejä, joilla teet joulustasi mahdollisimman huolettoman ja stressittömän.

 

Hoida ruoka-asiat ajoissa


Joulupöydän ruokalista kannattaa suunnitella ajoissa kaupassa käynnin helpottamiseksi. Myös itse kaupassa käynti on syytä hoitaa mahdollisimman aikaisin, jolloin vältät ruokakauppojen jouluruuhkat. Tällöin myös varmistat saavasi juuri ne tuotteet, joita tulit hakemaankin.

Lisäksi ruoanlaitto kannattaa aloittaa jo aattoa edeltävänä päivänä ja jättää aatolle vain pakolliset toimenpiteet. Näin saat enemmän aikaa nauttia joulusta ja sitä juhlistamaan tulleiden läheistesi seurasta.

 

Osta ja paketoi ennen viime hetkeä


Mitä aiemmin hankit joululahjat, sitä vähemmän ne aiheuttavat päänvaivaa. Lahjansaaja arvostaa varmasti elettä itse lahjaa enemmän, joten lahjoista ei pidä ottaa turhaa stressiä. Mikäli et keksi mitään henkilökohtaista lahjaideaa, on esimerkiksi lahjakortti tai suklaa aina loistavia vaihtoehtoja. Lisäksi on syytä muistaa, että yhteinen ajanvietto läheisten kesken on monelle joulun tärkein lahja.

Lahjojen pakkaaminen kannattaa niin ikään tehdä nopeasti pois alta. Paketoimiseen pätee sama sääntö kuin ruoanlaittoonkin: mitä vähemmän jätät näitä tehtäviä itse aattoon, sitä rauhallisemman ja rentouttavamman joulun saat.

 

Muista mikä joulussa on tärkeintä


Jokainen on varmasti samaa mieltä siitä, että onnistuneen joulun edellytys ei ole kalliit lahjat tai herkkuja notkuva ruokapöytä. Läheisten yhdessäolo, kiireettömyys ja joulun tunnelma ovat kaikki asioita, joita monet muistelevat ympäri vuotta lämmöllä.

Keskity jouluna siis kaikkein tärkeimpiin asioihin ja suhtaudu joulun järjestämiseen kevyesti. Nosta jalat pöydälle ja nauti kupillinen lämmintä glögiä. Kenenkään joulu ei esimerkiksi puurosta unohtuneeseen manteliin kaadu.

Jos tarvitset joulunpyhien viettämiseen rahoitusta, on meillä tarjota sinulle juhlalainaa. Halino toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua!