14.8.2023

Vinkit arkeen paluuseen

Heinäkuu on vaihtunut elokuun puolelle, mikä tarkoittaa monelle myös kesälomien päättymistä ja arkeen palaamista. Ajatus syksystä ja rutiineihin palaamisesta voi tuntua raskaalta, mutta siitäkin voi tehdä mukavampaa!

 

Mitä tunteita arki sinussa herättää?

 

Toiset meistä rakastaa rutiineita ja nauttivat arkeen palaamisesta kesän jälkeen. Osa meistä kuitenkin jäisi mielellään kesälaitumille vielä pidemmäksi aikaa ja paluu töihin tuntuu vaikealta.

On täysin luonnollista, että arki tuntuu kaukaiselta ja jopa vieraalta pitkän kesäloman jälkeen, mutta näitä tunteita voi helpottaa erinäisillä tavoilla.

 

Vinkit arkeen palaamiseen

 

Vaikka kesälomalta paluu arkeen tuntuu haikealta, älä anna ajatustesi olla liian negatiiviset. Paluu töihin voi tuntua vaikealta, mutta keskitä ajatuksesi niihin positiivisiin asioihin, jota työyhteisö sinulle antaa. Työkavereiden tapaaminen työpaikalla tai asiakkaiden kohtaaminen voi tuoda huomaamatta iloa arkeesi, minkä olet ehtinyt jo unohtamaan.

Arkeen palaamisen ei tarvitse tarkoittaa, että kaikki hauska päättyy. Suunnittele arkeen pieniä hetkiä, jotka tuottavat sinulle iloa. Sovi ystäviesi kanssa viikonloppureissu toiseen kaupunkiin, tai iltauinti työpäivän jälkeen. Hyödyntäkää kauniit päivät työpaikalla lounastamalla ulkona.

Pienien tavoitteiden asettaminen itselle voi myös motivoida arkea. Tavoitteet voivat olla töihin liittyviä tai henkilökohtaiseen elämään. Eteneminen tavoitetta kohti motivoi tekemistä ja tavoitteiden saavuttaminen on palkitsevaa!