28.12.2022

Vaurautta tulevalle vuodelle!

Uudenvuoden juhlintaan liittyy erinäisiä uskomuksia, joiden avulla pyritään vaikuttaamaan tulevan vuoden kulkuun. Perinteitä toteutetaan ympäri maailman ja nyt olemme keränneet perinteitä, joiden uskotaan vaikuttavan tulevan vuoden vaurauteen.

 

  • Lehtivihanneksia pöytään

Vuodenvaihteena pöytään kannattaa varata omavalitsemia lehtivihanneksia. Taustalla on lehtivihannesten vihreä väri, jonka katsotaan symboloivan monia onnekkaita asioita kuten neliapiloita sekä Yhdysvaltain dollaria. 

 

  • Vasilopita-kakusta vaurautta

Vesilopita-kakku perinne on kreikkalainen uskomus. Suomalaisilla on tapana piilottaa riisipuuroon manteli, jonka löytäjä saa toivoa. Kreikallaisen perinteen myötä Vasilopita-kakkuun piilotetaan uudenvuodenaattona tai -päivänä symbolinen kolikko. Kolikon löytäjälle on luvassa vaurautta tulevana vuonna!

 

  • Pyöreyttä juhlintaan

Italiassa uskotaan pyöreiden ruokien taikaan uudenvuoden juhlapöydässä. Uskomuksen mukaan on tärkeää, että juhlapöydästä löytyy pyöreitä herkkuja, jotka muodoltaan muistuttavat kolikoita. Tämä takaa vaurautta tulevaan vuoteen! Perinneherkku Italiassa onkin Cotechino con lenticchie.

 

Filippiineillä pyöreä muoto ei riitä ainoastaan ruokapöydässä, vaan tapana on pukeutua pilkullisiin vaatteisiin, antaa lahjaksi ystäville kolikoita sekä asettavat pyöreitä hedelmiä näytille.

 

  • Vaurautta viinirypäleistä

Espanjassa on tärkeää, että vuoden vaihteessa on käsillä on tarpeaksi viinirypäleitä. Vuoden vaihtuessa ja kellon lyödessä kaksitoista kertaa, tulee syödä jokaisen kellon lyönnin kohdalla yksi viinirypäle. Jos onnistuu syömään jokaisen kellonlyönnin kohdalla viinirypäleen, on popsinut itselleen tulevan vuoden jokaiselle päivälle vaurautta ja menestystä!

 

  • Alusvaatteet oikein

Kyllä, myös alusvaatteilla on väliä kun vuosi vaihtuu. Italiassa, Espanjassa sekä Etelä-Amerikassa uskotaan, että alusvaatteiden värillä on väliä tulevaan vuoteen. Mikäli puet päällesi punaiset alusvaatteet, on tulevana vuonna luvassa vaurautta, rakkautta sekä yleistä onnellisuutta!

 

  • Tinasta toivoa

Suomalaisille tuttu perinne on tinan valaminen. Tinan valamisen jälkeen on vuorossa se jännittävin osuus kun arvioidaan, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Mikäli tinan pinta on röpelöinen, lupaa se vaurautta tulevalle vuodelle!

 

 

Näiden uskomusten myötä on tuleva vuosi täynnä vaurautta ja onnellisuutta. 

 

Onnellista uuttavuotta!