16.7.2018

Suomalaisista 14 prosenttia hakee lainaa lomaa varten

lomalaina-lainaa-lomaa-varten

Tieto Oyj on teettänyt pohjoismaisen lainabarometrin, jossa selvitettiin suomalaisten, norjalaisten ja ruotsalaisten lainakäyttäytymistä tänä kesänä. Kyselyssä haastateltiin yli 3000 täysikäistä henkilöä kesäkuussa 2018. Kysely tehtiin nyt ensimmäistä kertaa Norjassa ja Suomessa – Ruotsissa kysely on tehty jo neljänä peräkkäisenä vuotena.

 

Suomalaiset eroavat jonkin verran naapureistaan


Kyselytulosten mukaan suomalaiset eroavat kesäsuunnitelmiensa rahoittamisessa ruotsalaisista ja norjalaisista. Suomalaisista 14 % on ottanut tai aikoo ottaa lainaa lomasuunnitelmiaan varten tänä kesänä. Sekä ruotsalaiset (22 %) että norjalaiset (21 %) lainaavat suomalaisia todennäköisemmin kesän suunnitelmiaan varten.

Lainabarometrin mukaan lainarahan käyttökohteet eroavat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa vain hiukan. Yleisimmät lainakohteet ovat kaikissa kolmessa maassa auto tai moottoripyörä, matkustaminen sekä kodin tai kesäasunnon remontointi. Lisäksi noin puolet niistä, jotka aikovat lainata tänä kesänä näissä kolmessa Pohjoismaassa, sanovat käyttävänsä nykyistä lainanantajaansa myös uudessa lainassaan.

Kyselyn mukaan suomalaiset arvostavat lainaa ottaessa erityisesti lainapäätöksen saamisen nopeutta, alhaisia sivukuluja sekä takaisinmaksun joustavuutta. Ruotsalaiset, suomalaiset sekä norjalaiset pitävät lainanhaussa tärkeänä myös luottamusta lainanantajaa kohtaan. Ruotsalaisista 58 %, norjalaisista 38 % ja suomalaisista 48% ilmoittivat kyselyssä lainanantajan luotettavuuden olevan erittäin tärkeä seikka lainaa haettaessa.

 

Suomalaisille sopiva lomalaina


Halino-laina soveltuu suomalaisten tarpeisiin hyvin. Lainaa on helppo hakea verkossa ja alustavan lainapäätöksen saa välittömästi. Halinossa ei ole lainkaan sivukuluja, kuten tilinavausmaksuja tai laskutusmaksuja, sillä lainasta maksetaan ainoastaan korkoa. Lisäksi takaisinmaksu on tehty mahdollisimman joustavaksi: ylimääräisten tai sovittua suurempien lyhennysten tekeminen on täysin kulutonta ja maksuvapaa kuukausi on mahdollista pitää kahdesti vuodessa.

Mikäli aiot rahoittaa kesälomasuunnitelmiasi lainalla, kannattaa tutkia miten Halinon lomalaina sopisi tilanteeseesi. Esimerkiksi 1000 euron laina on kätevä apu, kun haluat tehdä kesästäsi unohtumattoman. Mikäli sinulla on kysyttävää lainasta, voit olla yhteydessä meihin asiakaspalvelumme kautta.