30.3.2023

Puraisiko remonttikärpänen?

Monia saattaa keväällä puraista remontti- tai sisustuskärpänen. Kunnollinen kevätsiivous kuuluu useamman rutiineihin, kun aurinko alkaa näyttäytymään useammin eikä lumesta ole kuin hento kerros jäljellä. Suursiivouksen yhteydessä tekee mieli myös hankkia uusia huonekaluja tai tehdä pientä pintaremonttia! Tästä artikkelista löydät kolme hyvää vinkkiä, miten tehdä itse pientä pintaremonttia kotona.

 

Kasvojen kohotus keittiöön

 

Keittiö on kodin sydän, joten siellä viihtyminen on tärkeää. Erityisesti vanha keittiö saa hetkessä raikkaamman ilmeen, kun sille tekee pientä pintaremonttia.

Mikäli tasot ovat kuluneet, voi helposti hyödyntää D-C-Fix kalvoa. Kalvoa saa niin yksivärisinä kuin esimerkiksi marmorikuvioinnilla. Sekä kalvon asettaminen että sen poistaminen on helppoa. Näin ollen ei tarvitse huolehtia, että teet suuria loppuelämän hankintoja!

Pieni asia, mikä kuitenkin vaikuttaa keittiön kokonaisilmeeseen on kaappien sekä laatikoiden vetimet. Vetimien vaihtaminen on nopea ja edullinen tapa saada raikkautta keittiöön!

 

Kaikki irti seinistä

 

Maalaaminen on helppo ja edullinen tapa saada piristävää muutosta aikaan huoneessa kuin huoneessa! Mahdollisesti valkoiset seinät ovat käyneet tylsäksi, jolloin on aika tarttua pensseliin. Erinäisten tehosteseinien tai kuvioiden maalaaminen seiniin on trendikästä!

Tarkastele siis asuntosi seiniä, mikä niistä on liian tylsä tai ansaitsisi enemmän huomiota. Mahdollisesti myös vanha huonekalu kaipaa ehostusta ja uutta maalipintaa päälle! Maalaaminen on hauskaa puuhaa ja tuo valtavasti piristystä kun toivoo jotain uutta!

 

Purkamista vaille valmis

 

Mikäli remonttikärpänen on puraissut kunnolla, eikä pieni pintaremontti enää riitä, on mahdollista aloittaa suurempikin remontti. Keittiön piristäminen ei onnistu pelkästään kalvon lisäämisellä ja vetimien uusimisella, on aika ottaa järeämmät aseet käyttöön.

Suuremmissa remonttitöissä kannattaa aina konsultoida ammattilaista. Jotkin remontit vaativat ammattilaisen taitoa, mutta esimerkiksi tapettien, keittiön kaapiston sekä saunan paneelien ja lauteiden purkaminen luonnistuu myös sinulta!

 

Remontista totta

 

Vaikka asunto vaatisi vain pientä pintaremonttia, kuluja syntyy aina. Kalvot, uudet vetimet sekä maalit vaativat oman budjettinsa. Yleensä remontin yhteydessä haluaa uusia myös huonekaluja. Onhan se kivaa saada koti kerralla raikkaaseen kuntoon.

Me Halinolla tarjoamme myös Remonttilainaa, joka auttaa taloudellisesti, kun remontti- ja sisustuskärpänen puraisee. Tutustu tarkemmin remonttilainaan ja aloita suunnittelu!