15.2.2019

PayPal tuo Suomeen ilmaisen pikamaksupalvelunsa — Näin se eroaa MobilePaysta ja Siirrosta

paypal-mobilepay-siirto-erot

Vuonna 1988 perustettu PayPal Inc. on amerikkalainen yritys, joka ylläpitää verkkokaupoissa suosittua maksutapaa PayPalia. Vuonna 2017 PayPalilla oli yli 250 miljoonaa käyttäjää ja sen liikevaihto oli yli 13 miljardia dollaria. Verkkokauppa eBayn omistama PayPal on siis todella suuri tekijä maksujenvälitysalalla.

PayPalin P2P-pikamaksupalvelu toimii sekä mobiilisovelluksena että verkkoselaimessa. Aikaisemmin PayPal on veloittanut jokaisesta rahansiirrosta joko maksajalta tai maksunsaajalta, mutta nyt euromääräiset maksut ovat täysin ilmaisia molemmille osapuolille. Suomen lisäksi maksaminen on nyt ilmaista 24 muussa Euroopan maassa.

Maksamiseen voi käyttää PayPal-tiliä, tavallista pankkitiliä tai pankkikorttia. Maksun vastaanottajalla täytyy kuitenkin joka tapauksessa olla PayPal-tili. PayPalin P2P-palvelussa maksusuorituksen lähettämiseksi riittää, kun tietää vastaanottajan puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Rahaa voi lähettämisen lisäksi myös pyytää.

 

PayPal lisää kilpailua Suomessa


Tätä ennen Suomessa pikamaksupalveluiden kuninkuudesta taistelivat lähinnä tanskalainen MobilePay sekä suomalainen, OP:n ja Nordean käyttämä Siirto. Erot PayPalin palvelun, MobilePayn ja Siirron välillä ovat pienet.

Sekä MobilePayssa että Siirrossa maksaminen onnistuu ainoastaan vastaanottajan puhelinnumeron avulla, joten mikäli haluat maksaa käyttäen vastaanottajan sähköpostia, on PayPal ainoa vaihtoehto näistä kolmesta.

Näkyvin ero näiden kolmen maksupalvelun välillä on asiakkuusrajoite. Siirtoa käyttääksesi sinun tulee olla joko Nordean, Osuuspankin tai S-pankin asiakas. PayPalin maksupalvelu vaatii PayPal-tilin. MobilePay puolestaan toimii kaikilla yleisimmillä pankkikorteilla eikä vastaanottajalla tarvitse olla MobilePayta.

Jos olet kiinnostunut muista omaa taloudenpitoasi helpottavista sovelluksista, voit lukea kätevistä budjetointisovelluksista täältä.