13.9.2018

Miten löytää halvat lennot? Lue nämä 7 vinkkiä edullisten lentojen löytämiseen

halvat-lennot-netistä

Matkustelu on mahtava tapa päästä irti arjen stressistä ja velvoitteista. Jos olet päättänyt viettää lomasi ulkomailla ja suunniteltu matkakohde on lentomatkan päässä, on lentolippujen ostaminen yksi matkavalmistelun ensimmäisistä tehtävistä.

Lentoliput muodostavat merkittävän osan koko lomamatkan kustannuksista. Siksi ne kannattaa hankkia harkiten ja eri vaihtoehtoja vertaillen. Ei ole samantekevää minä päivänä lennot ostetaan, milloin matkustetaan ja minkä palveluntarjoajan kautta ostos tehdään.

Lentolipuissa säästäminen on helppoa. Lue seuraavat seitsemän vinkkiä saadaksesi seuraavan lomamatkasi lentoliput halvemmalla.

 

1. Käytä lentojen hakupalveluita


Lentojen vertaaminen on helpompaa kuin ikinä aikaisemmin. Kannattaa käyttää lentojen etsimiseen puolueettomia hakupalveluita lentoyhtiöiden omien verkkosivujen sijaan. Helppokäyttöisten hakupalveluiden avulla saat nopeasti selville halvimman lennon valitsemallesi ajankohdalle. Hyviä suomenkielisiä hakusivustoja ovat esimerkiksi Momondo, Skyscanner ja Google Flights.

 

2. Varaa lentosi 60 päivää ennen lähtöä


Momondo analysoi vuonna 2017 yli 100 miljoonaa lentohintaa tuhansilla eri reiteillä löytääkseen halvimman ajankohdan varata lentoliput. Euroopasta lennettäessä lentoliput kannattaa varata 60 päivää ennen lähtöä lensi sitten Euroopan sisällä tai sen ulkopuolelle. Ainoan poikkeuksen tekee Oseania, jonne matkustettaessa lentoliput on keskimäärin halvinta varata 59 päivää ennen lähtöä.

 

3. Matkusta tiistaisin


Kohdassa 2 mainitun lentoanalyysin mukaan on matkakohteesta riippumatta syytä matkustaa tiistaisin. Momondon mukaan lentomatkustaja säästää kohteesta riippuen 7 – 12 %, kun lähtöpäiväksi valitaan juuri tiistai.

 

4. Valitse kellonaika lennolle kohteen mukaan


Matkakohde määrittää mihin kellonaikaan on halvinta lentää. Euroopan sisäisillä lennoilla sekä lennoilla Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja Afrikkaan kannattaa lentoajankohdaksi valita ilta. Sen sijaan Euroopasta Oseaniaan ja Aasian lennettäessä kannattaa matkustaa aamulla. Etelä-Amerikkaan on puolestaan halvinta lentää keskipäivällä. Valitsemalla ajankohdan oikein voi säästää 6 – 11 % hinnasta.

 

5. Hyväksy välilasku


Suorat lennot ovat kiistatta helpommat ja nopeammat kuin välilaskulliset. Tästä syystä ne ovat lähes poikkeuksetta myös kalliimmat. Hyväksy välilaskut ja voit säästää suuriakin summia rahaa.

Pidemmällä välilaskulla voit myös tutustua välilaskukaupunkiin, jolloin saat yhdelle matkalle useamman matkakohteen. Välilaskut eivät siis välttämättä ole vain ikävä asia!

 

6. Hyödynnä kanta-asiakasedut


Monilla lentoyhtiöillä on kanta-asiakasohjelmat, joiden avulla lentoja voi saada halvemmalla. Kanta-asiakkaaksi ryhtyminen on kannattavaa, sillä lentoyhtiöt lähettävät usein tiedon alennusmyynneistään ensimmäisenä omille kanta-asiakkailleen. Lisäksi kanta-asiakkaana keräät bonuspisteitä, joita voit hyödyntää lentoja ostettaessa.

 

7. Seuraa sosiaalisessa mediassa


Lentoyhtiöitä on hyvä seurata erilaisissa sosiaalisen median kanavissa. Näin tekemällä saat nopeasti tiedon uusista tarjouksista ja kampanjoista. Seurantaan kannattaa laittaa myös tarjouksiin keskittyvät sivut, kuten Lentodiilit. Varsinkin päivämäärien ja kohteiden suhteen joustava matkaaja voi tällaisilta sivuilta löytää todella edullisia lentoja.

Jos tarvitset lomamatkasi rahoittamiseksi lisärahoitusta, suosittelemme Halinon lomalainaa. Lomalaina on nopea hakea, täysin lisäkuluton ja valittavissa juuri sinulle sopivalla maksuajalla.