27.5.2024

Mitä valmistuneelle lahjaksi?

Valmistuminen on merkittävä saavutus, ja sen juhlistaminen ansaitsee huomiota. Monet nuoret päättävät koulutaipaleensa jälleen 1.6. ja useille se tarkoittaa myös juhlien järjestämistä ja vielä useammalla on lahjan hankkiminen edessä. Lahja voi olla pienen tai suuremman budjetin, tärkeintä kuitenkin on, että se sopii sen vastaanottajalle.

 

Lahjaideat pienemmällä budjetilla

 

Elämyspäivä

Kekseliäs idea lahjaksi on järjestää yllätyspäivä täynnä pieniä elämyksiä. Vie valmistunut esimerkiksi escape roomiin, paikalliseen taidemuseoon tai vaikkapa seikkailupuistoon. Kokemukset jäävät mieleen pitkään ja tuovat iloa. Koska elämyspäivää on vaikea paketoida kauniisiin kääreisiin, voit juhlapäivänä antaa esimerkiksi itse tehdyn kortin, jossa ilmoitat päivämäärän elämyspäivälle.

 

DIY-lahja

Itse tehty lahja osoittaa ajatusta ja vaivaa. Mikäli askartelu on lähellä sydäntäsi voit tehdä esimerkiksi persoonallisen valokuva-albumin tai neuloa lämpimät villasukat. Henkilökohtaisuus on avainasemassa.

 

Museokortti

Monissa kaupungeissa on käytössä museokortti, joka oikeuttaa käymään rajattomasti eri museoissa. Mikäli taide tai museot ovat valmistuneen mielenkiinnonkohteita, on tämä lahja varmasti onnistunut ja tulee käyttöön!

 

Selviytymispaketti

Hauska, pienemmän budjetin, lahjaidea on opiskelijasta työelämään -selviytymispaketti, johot voit koota esimerkiksi kahvia, kyniä, muistikirjan ja stressipallon. Tämä hauska mutta käytännöllinen lahja auttaa valmistunutta siirtymään opiskeluelämästä työelämään sujuvasti.

 

Lahjaideat suuremmalla budjetilla

 

Taidekurssi

Anna lahjaksi mahdollisuus oppia uutta ja kehittää luovia taitoja. Kurssi valokuvauksesta, keramiikasta tai maalaamisesta voi olla inspiroiva ja antoisa kokemus. Mikäli taide ei ole lähellä valmistuneen sydäntä, voi kurssin sisältä olla jotain täysin muuta, kuten kokkausta tai urheilua!

 

Älylaitteet

Mikäli tiedät, että valmistunut toivoo esimerkiksi uusia kuulokkeita tai puhelinta, voi älylaitteen hankinta olla erityisen mieluisa vaihtoehto. Ole kuitenkin tarkka, sillä osalle puhelimen merkki ja muut tekijät ovat tärkeitä, joten tee taustatyö hyvin.

 

Polkupyörä

Laadukas polkupyörä on lahja, joka edistää terveellistä elämäntapaa ja tarjoaa ekologisen liikkumismuodon. Polkupyörä on myös pitkäkestoinen hankinta. Valitse malli, joka sopii valmistuneen tyyliin ja tarpeisiin.

 

Henkilökohtaiset lahjat

 

Yksilöllinen taideteos

Teetä taiteilijalla henkilökohtainen taideteos, joka kuvastaa valmistuneen persoonaa tai hänen elämänsä tärkeää hetkeä. Tämä ainutlaatuinen lahja on muistoesine, joka säilyy arvokkaana vuosien ajan.

 

Äänikirja tai podcast

Luo äänikirja tai podcast, joss ystävät ja perhe jakavat muistoja, neuvoja ja kannustavia sanoja valmistuneelle. Tämä intiimi ja ainutlaatuinen lahja voi tuoda iloa ja tukea tulevaisuudessa.

 

Lahjan valinta valmistuneelle voi olla hauska ja luova prosessi, joka heijastaa sekä lahjan antajan että saajan persoonaa. Olipa budjettisi pieni tai suuri, voit löytää täydellisen lahjan, joka ilahduttaa ja inspiroi valmistunutta hänen uudessa elämänvaiheessaan. Pienemmällä budjetilla voit panostaa elämyksiin ja DIY-projekteihin, kun taas suuremmalla budjetilla voit tarjota teknologiaa, luksusta ja kestäviä valintoja. Tärkeintä on valita lahja, joka osoittaa arvostusta ja onnitteluja saavutetusta merkkipaalusta.