24.5.2023

Mikä on lainaturva?

Elämässä mikään ei ole varmaa, ja ikävät yllätykset eivät tule kello kaulassa. Kohdalle voi sattua esimerkiksi työttömyys, työkyvyttömyys tai vakava sairastuminen. Valitettavan monilta puuttuu suoja ikävien tilanteiden varalta. Me tarjoamme lisäsuojaa asiakkaillemme lainaturvan avulla. Mutta, mikä lainaturva on? Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin lainaturvasta.

 

Mikä lainaturva?

 

Lainaturvan tarkoituksena on suojata lainanmaksukykysi ikävien yllätysten varalta. Tarjoamamme vakuutukset koostuvat kahdesta osasta, riippuen vakuutetun iästä. Tarjoamme lainaturvaa 18-64 vuotiaille sekä 65-75 vuotiaille.

Vakuutuksen voi ottaa asiakas, jolla on TF Bank Ab:lta saatu luotto. Vakuutuksen saaminen edellyttää tiettyjä vaatimuksia. Molemmissa vakuutuksissa oleellista on, että kyseessä on yksityishenkilö, joka on kirjoilla sekä asuu Suomessa. Tällä hetkellä lainaturvaa ei voi ottaa lainoihin, joissa on yhteisvelallinen.

Vakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö AmTrust, ja TF Bank toimii vakuutuksenvälittäjänä. Välittämisestä TF Bank saa korvauksen vakuutusyhtiöltä (enintään 55% vakuutusmaksusta).  

 

Lainaturva 18-64 vuotiaille

 

Mikäli olet 18-64 vuotias ja sinulla on TF Bank Ab:n myöntämä laina kuten Halino, on tämä kategoria sinulle oikea. Vakuutus edellyttää lisäksi, että olet ollut toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa samaan työnantajaan vähintään 6 peräkkäistä kuukautta välittömästi ennen sopimuksen tekemistä, niin että viikoittainen työaika on vähintään 22 tuntia.

Lisäksi sinun täytyy olla täysin työkykyinen etkä ole oikeutettu esimerkiksi sairauspäivärahaan tai sairauskorvaukseen. Vaatimuksena on myös kuuluminen Suomen yleisen sosiaalivakuutuksen piiriin.

Koska vakuutus on tarkoitettu otettavaksi ennen ikävän yllätyksen sattumista, ei vakuutussopimusta voi solmia ikävän yllätyksen jo satuttua.

18-64 vuotiaiden lainaturva suojaa, mikäli kohdalle osuu vastentahtoinen työttömyys, täydellinen työttömyys tai kuolema. Lue tarkemmin korvattavista tapahtumista ja summista tästä.

Vakuutus astuu voimaan heti vakuutussopimuksen tekohetkellä edellyttäen, että vakuutusmaksu on maksettu eräpäivään mennessä. Vakuutuksen voi irtisanoa koska tahansa ja vakuutus päättyy automaattisesti luotto, jota vakuutus koskee on maksettu kokonaan takaisin.

 

Lainaturva 65-75 vuotiaille

 

Mikäli olet 65-75 vuotias, jolta löytyy TF Bank Ab:n myöntämä laina, on tämä lainaturva tarkoitettu sinulle. Uuden vakuutuksen voi kuitenkin ottaa viimeistään 73-vuotiaana. Edellyttäen, että olet täysin terve eikä tiedossa ole vakavaa sairautta tai vammaa.

Lainaturva suojaa seuraavissa tilanteissa; kuolemantapaus (sairaus tai tapaturma), sairaalahoito sekä ryöstö. Lisää tietoa korvauksista löydät täältä.

Myös tämän vakuutuksen osalta on mahdollista lopettaa vakuutus koska tahansa. Muutoin vakuutus päättyy automaattisesti kun luotto, jota vakuutus koskee on maksettu kokonaan takaisin.

 

Miten saada lainaturva?

 

Mikäli olet suunnitellut lainan ottamista meiltä tai vastaavasti sinulla on jo olemassa oleva laina, mutta haluat lainaturvan, voit lukea lainaturvasta lisää. Lainaturvan voi hankkia kotisivuiltamme lainahakemuksen yhteydessä. Jos olet jo laina-asiakkaamme, otathan yhteyttä puhelimitse niin autamme mielellämme.