23.8.2023

Mikä on energiaremontti ja miksi se kannattaa?

Mikä on energiaremontti ja miksi se kannattaa?

 

Lähiaikoina mediassa on puhuttu energiaremonttien yleistymisestä. Joka neljänteen kotiin on suunnitteilla energiaremontti, mutta mikä se on ja miksi se on kannattavaa?

 

Mikä on energiaremontti?

 

Asuntojen lämmityslaskuun sekä asumisen hiilijalanjälkeen voidaan vaikuttaa parantamalla asunnon energiatehokkuutta. Energiatehokkuuden myötä kulutetaan vähemmän energiaa, jolloin sekä päästöt vähenee että asumiskulut pienenee.

 

Energiaremontilla tarkoitetaan remonttia, jonka myötä rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan tai vastaavasti rakennuksessa otetaan käyttöön uusiutuva energiaa.

 

Konkreettisesti energiaremontti voi siis tarkoittaa esimerkiksi aurinkopaneelien käyttöön ottoa tai vanhemmissa asunnoissa ikkuna- tai kattoremonttia, jolloin parannetaan lämmöneristämistä.

 

Miksi energiaremontti kannattaa?

 

Energiaremontista on selkeää taloudellista hyötyä asunnon omistajalle. Erityisesti vanhoissa asunoissa pienellä energiaremontilla voidaan tehdä huomattavia säästöjä tulevaisuuden asumiskuluissa.

 

Myös asunnon arvoa voidaan selkeästi parantaa energiaremontin avulla. Mikäli energiaremontti koskettaa lämmöneristämisen parantamista, ei kesällä tarvitse kärsiä asunnossa kuumuudesta eikä vastaavasti talvella kylmyydestä.

 

Energiaremonttia ei kannata lykätä

 

Mikäli tiedostat, että asuntosi kaipaa energiaremonttia tai olet suunnitellut sitä jo pidempään, ei remonttia kannata lykätä liian pitkään. Yleisin syy remontin lykkäämiseen on rahan puute. Toiseksi yleisin syy remontin lykkäämiseen on ajatus siitä, että se ei todellisuudessa maksa itseään takaisin tulevaisuudessa.

 

Kun asumiskulut ovat viime aikoina olleet muutenkin korkeat, voi remontin lykkääminen tuntua nyt houkuttelevalta. Jos remontti on mahdollista toteuttaa, ei sitä kannata lykätä. Mahdollisesti parempaa aikaa ei tule.

 

Mikäli remontin lykkäämisen syy on rahan puute, tutustu Halino lainaamme. Voit hakea remonttilainaa aina 6000 euroon asti. Koska lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa, voi remontin aloittaa jo pian!