23.11.2022

Lainojen maksu helpottuu yhdistelylainan avulla

Velka on tyypillinen osa elämää. Lähes jokainen on jossain vaiheessa elämäänsä velkaa, oli kyseessä sitten pienempi tai isompi velka. Tätä ei kuitenkaan kannata hävetä tai varsinkaan pelätä! Halinon yhdistelylainasta voi olla toivottu apu.

 

Pienempien maksujen maksaminen

 

Monelle tuttu sovellus MobilePay mahdollistaa pienempien velkojen pyytämisen takaisin ystäviltä. MobilePay onkin helppo tapa jakaa yhteisiä kuluja, sekä pysyä kirjoilla siitä, kuka on maksanut mitä ja milloin.

Esimerkiksi erinäisten reissujen jälkeen saattaa pienempiä maksupyyntöjä kertyä MobilePayhin tai muihin vastaaviin sovelluksiin. Pienemmät velat kannattaa maksaa takaisin heti kun niitä tulee. Ikävässä tapauksessa pienemmistä veloista saattaa kertyä suuriakin summia, jolloin maksaminen hankaloituu.

 

Isojen velkojen maksaminen

 

Elämäntilanteet heittelee jatkuvasti ja on luonnollista, että välillä rästissä on isompiakin maksuja. Mikäli rahallinen tilanne ei anna myöden, maksujen maksamisesta kannattaa rohkeasti olla yhteydessä velkojaan ja pyytää maksusuunnitelmaa veloille.

Mikäli velka siirtyy perintään ja siitä muodostuu velalliselle maksuhäiriömerkintä, ei silti kannata jättää velkaa maksamatta. Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen liittyen maksuhäiriömerkintöjen rekisteröintiaikaan. Lakimuutoksen viimeinen osa astuu voimaan 1.12.2022. Lakimuutoksen myötä maksuhäiriömerkinnän rekisteröintiaika lyhenee huomattavasti.

Aikaisemmin velan maksamisen jälkeen maksuhäiriömerkintä on pysynyt rekisterissä kaksi vuotta. Tähän tulee joulukuun lakimuutoksen myötä tuntuva muutos, sillä rekisteriaika lyhenee yhteen kuukauteen maksun suorituksen jälkeen. Mikäli maksat rästissä olevat velkasi nyt, joulukuun loppuun mennessä maksuhäiriömerkintä poistuu rekisteristä!

 

Halino auttaa lainojen yhdistämisessä

 

Oletko mahdollisesti tilannut vaatteita tai tehnyt kotiisi uusia hankintoja useilla osa-maksuilla? Postiin kilahtelee laskuja eri yrityksiltä vaihtelevin eräpäivin. Näiden muistaminen ja maksaminen saattaa tuntua työläältä. Halino voi auttaa sinua tässä! Yhdistelylainan avulla helpotamme arkeasi maksujen kanssa. 

Hae Halinolta yksi kulutusluotto, jolla voit maksaa muut lainasi pois. Näin ollen kuukausittain sinulla on ainoastaan yksi maksuerä sekä eräpäivä muistettavana. Lue lisää yhdistelylainasta.