29.6.2023

Kesämökki remontin tarpeessa?

Auringon lämmittäessä ja kesälomien alkaessa monet suomalaiset palaavat kesämökeilleen. Talven jäljiltä erityisesti monista vanhemmista kesämökeistä löytyy remontointi tarpeita. Pitäisikö kattoa kunnostaa talven lumien jäljiltä tai tehdä sisällä pientä pintaremonttia? Tässä artikkelissa kerromme hyviä vinkkejä mökin remontoimiseen ja siihen, mistä kaikki kannattaa aloittaa!

 

Mistä lähteä liikkeelle?

 

Erityisesti vanhaa kesämökkiä korjatessa on hyvä antaa aikaa suunnittelulle. Mikäli korjausta vaativat asiat eivät ole akuutteja, kannattaa suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin. Mikä on prioriteettilistan kärjessä ja, mitkä asiat pystyy itse korjaamaan?

Kun korjaamista vaativat tehtävät on listattu, tulee katse suunnata budjettiin. Arvioi, paljon olet valmis budjetoimaan mökin kunnostamiseen. Erityisesti vanhoissa rakennuksissa, budjettiin kannattaa jättää pieni liikkumavara, yllättäviä kustannuksia varten.

 

Mihin kiinnittää huomiota?

 

Mikäli tiedostat, että mökillä on useita remonttia vaativia nurkkia, kannattaa aloittaa listaamalla, mitkä ovat tärkeimpiä ja mitkä saavat odottaa. Esimerkiksi kattorakenteiden kunto on erityisen tärkeä tiedostaa, ja pohtia tarvitsevatko ne huoltamista. Katto suojaa mökkiä läpi vuoden ja saattaa vaurioitua suuresta määrästä lunta talven aikana. Katon mahdollinen kunnostaminen kannattakin asettaa prioriteettilistan kärkipäähän.

Mikäli mökki ei tarvitse sen suurempaa remonttia, mutta kesämökin ilme huutaa päivitystä, saa sisä- ja ulkopintojen kunnostuksella paljon aikaan. Seinien maalaaminen ja esimerkiksi pintojen uusiminen luo valtavan muutoksen mökille.

Tämäkin vaatii tarkkuutta, jotta osaat valita oikeat tuotteet, jotka kestävät pitkään. Huomioi, mitä materiaalia kesämökin seinät ovat, jotta valitset tarvitsemasi tuotteet, kuten maalit, oikein. Mikäli sauna vaatii maalaamista, tulee siihen valita omat tuotteet, jotka kestävät kuumuutta. Näin ollen pintaremontti on pitkäaikaisempi sijoitus.

Kesäauringon lämmittäessä, kesämökkien terassit ovat kovalla käytöllä. Terassin kunnostaminen tai rakentaminen voikin olla tärkeä piristys monelle mökille. Olisiko mahdollisesti terassin laajentaminen ajankohtaista tai vanhan terassin kunnostaminen?

 

Tehdäkkö itse vai antaako ammattilaisen hoitaa?

 

Monet kesämökille tehtävät remontit ovat itse toteutettavissa. Itse tehtynä kulut eivät ole niin suuret. Kannattaa kuitenkin olla kriittinen siitä, mihin omat taidot riittävät ja, kuinka paljon on valmis käyttämään omaa aikaansa remonttia varten.

Mikäli vasara ei tunnu luontaiselta kädessä tai kesämökillä remontoinnin sijaan haluat keskittyä lepäämiseen, on hyvä antaa työ ammattilaiselle tehtäväksi. Tässä tapauksessa otathan huomioon, että monet suomalaismökit vaativat kunnostusta kesäisin, joten alan ammattilainen kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Mikäli mökkisi kaipaa suurempaa remonttia, on syytä alkaa kilpailuttamaan yrityksiä jo nyt ensi kesää varten.

 

Yllättivätkö kulut?

 

Mikäli nyt sait varmistuksen, että kesämökkisi vaatisi remonttia tai vastaavasti olet jo aloittanut remontin, mutta budjetti paukkuu, voit kääntyä Halinon puoleen! Halinolta on mahdollista hakea remonttiin lainaa aina 6000 euroon asti, ja se käy helposti sähköisen lainahakemuksen avulla. Hyväksyttyämme lainahakemuksen saat rahat tilillesi nopeasti ja voit aloittaa kunnostuksen!

Mukavaa mökkikesää!