19.6.2024

Juhannuksen perinteet – rahaonnea uskomuksilla?

Juhannus, Suomen kesän kohokohta, on täynnä taikuutta ja vanhoja uskomuksia. Vaikka keskikesän juhla tunnetaan lähinnä kokkojen, saunomisen ja yöttömän yön viettämisen merkeissä, juhannukseen liittyy myös monenlaisia mystisiä rituaaleja ja uskomuksia. Monet näistä liittyvät rakkauteen, terveyteen ja onneen, mutta tiesitkö, että juhannusyössä voi piillä myös mahdollisuus parantaa taloudellista onneasi?

 

Kolikon heitto kaivoon

Perinteinen uskomus kertoo, että jos heittää hopeakolikon kaivoon juhannusyönä, voi toivoa taloudellista onnea tulevalle vuodelle. Kolikon heittäminen symboloi vanhojen murheiden ja rahahuolien pois heittämistä ja uuden, vauraamman ajan toivottamista. Jos kaivoon heitetty kolikko jää veden pinnalle kellumaan, on se erityisen hyvä merkki vauraudesta.

 

Rahapuun istutus

Juhannus on täydellinen aika istuttaa niin kutsuttu rahapuu eli vaikkapa vehreä rahapuu Crassula Ovata. Uskomusten mukaan rahapuu tuo taloon vaurautta ja onnea. Juhannusyönä istutettu rahapuu saa erityistä taikavoimaa, ja sen sanotaan tuovan asukkaalleen rahaa ja menestystä. Muista kuitenkin hoitaa kasvia hyvin, sillä huonosti hoidettu rahapuu voi kääntää onnen nurinpäin.

 

Seitsemän kukan taika

Yksi tunnetuimmista juhannusperinteistä on seitsemän kukan kerääminen ja asettaminen tyynyn alle, jotta näkisi tulevan puolisonsa. Tämä sama rituaali voidaan soveltaa myös rahakysymyksiin. Kerää seitsemän eri yrtin sijaan seitsemän erilaista rahakolikkoa ja aseta ne tyynyn alle juhannusyönä. Uskomusten mukaan tämä tuo taloudellista menestystä ja auttaa löytämään uusia tapoja ansaita rahaa.

 

Iloista juhannusta ja menestyksekästä taloudellista tulevaisuutta!