30.11.2022

Joululoman reissuvinkit – Halinolta lomarahaa

Pimenevät illat suomessa

 

Marraskuu on vaihtumassa joulukuuhun, joka tarkoittaa myös, että päivät ovat lyhentyneet ja pimenneet. Pohjoisessa maa on jo valkoisessa lumipeitteessä, ja osin jo etelässäkin vaikka lämpötila sahailee molemmin puolin nollaa kuten usein tässä vaiheessa vuotta. 

Osa meistä odottaa suurta lumimäärää ja valkoista joulua mutta osa meistä kaipaa myös aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, jotka ovat vain muisto kesästä.

Ihmiset, jotka unelmoivat valkoista joulua ovat saattaneet ihastella ajatuksia matkasta Lappiin ja he, ketkä muistelevat kaihoisasti kesänlämpöä, selaavat lomamatkoja netistä. Listasimme molemmille osapuolille sopivia joululoma ideoita.

Halino voi olla juuri tarvitsemasi apu siihen, että lomamatka tulee varattua ja unelmista tulee totta!

 

Etelään…

 

  • Aruba

Etelä-Amerikkaan kuuluva Aruban saari tarjoaa lämpöä ja aurinkoa sitä tarvitseville. Aruballa asut aivan rannantuntumassa. Lomaparatiisissa ei tunneta käsitettä kylmyys, sillä aurinko paistaa ympäri vuoden ja veden lämpötila pysyttelee 25 asteessa.

Joulukuussa lämpötila pysyttelee yötä päivää reippaasti yli 20 asteessa. Mikäli joululomasi sijoittuu vasta tammikuun puolelle, ei lämmön riittävyydestä kannata huolehtia, alle 20 asteeseen lämpötilan ei pitäisi pudota.

 

  • Bali

Indonesiassa sijaitseva Bali on toinen vaihtoehto lämpöä kaipaavalle. Balilta löytyy jokaiselle jotakin, niin hiekkarantoja, sademetsiä, viehättäviä kyliä kuin moninaista eläimistöä. Yöelämästä nauttiville löytyy myös vaihtoehtoja.

Sään puolesta Bali tarjoaa niin joulu- kuin tammikuussa lomaileville vielä Arubaakin lämpimämpiä päiviä. Lämpötila päivisin saattaa kohota yli 30 asteeseen ja yöllä pysyttelee 25 asteessa.

 

… vai pohjoiseen

 

Hyviä matkakohteita löytyy kuitenkin myös meiltä pohjoisesta. Lunta ja talven taikaa kaipaaville on useampikin erinomainen matkakohde.

 

  • Ruka

Kuusamossa sijaitseva Ruka tarjoaa paljon muutakin kuin laskettelukeskuksen. Lumi ja kylmempi sää mahdollistaa esimerkiksi jääkiipeilyn. Jylhä rotkolaakso Korouma sijaitsee Posiolla, ja talvisin laakson seinämät peittyvät jäällä, jossa jääkiipeily on mahdollista.

Rukalla on mahdollisuus kokeilla myös moottorikelkkailua. Talvikaudella moottorikelkka lähtöjä järjestetään päivittäin. Oulangan kansallispuistosta löytyvää pientä karhunkierrosta ei kannata unohtaa talvellakaan!

 

  • Levi

Monipuolisesta laskettelukeskuksesta tunnettu Levi tarjoaa talvea rakastaville laskettelun lisäksi muita loma-aktiviteettejä. Erityisesti Husky-safareihin kannattaa tutustua, taatusti elämyksellinen kokemus!

Leviltä löydät myös Joulutarina-elokuvasta sympaattisen Joulupukin mökin, jota ehdottomasti kannattaa käydä ihastelemassa laskupäivän lomassa.

 

  • Pallas

Pallas on vaihtoehto, kun halutaan nauttia Lapin rauhasta sekä taiasta. Sijainti kansallispuiston sydämessä takaa rauhan myös tulevaisuudessa!

Rauhaa rakastavien lisäksi tämä kohde sopii hiihdon ystäville. Pallas tarjoilee loistavat murtomaahiihto-mahdollisuudet!

 

Ei hätää, Halino auttaa!

 

Olit sitten suunnitellut lomamatkaa pidempään tai vasta nyt tartut tilaisuuteen, on budjetti usein se, joka asettaa haasteita. Me voimme auttaa sinua toteuttamaan ikimuistoisen lomamatkan.

Halinolta voit hakea lomalainaa. Halino-laina on vakuudeton laina, jonka takaisinmaksussa voit pitää vuodessa kaksi maksuvapaata kuukautta.

Arvioi tulevan matkasi kokonaiskustannukset ja hae Halino-lainaa kyseiselle summalle. Saat lainapäätöksen nopeasti ja tarvittavat lomarahat tilillesi jopa samana päivänä. Ja sitten vaan nauttimaan lomasta!