9.12.2022

Haluatko välttyä mätkyiltä? Toimi näin

Verohallinnon mukaan ennätyksellisen moni joutui maksamaan viime vuonna jäännösveroja eli mätkyjä. Nyt Verohallinto haluaa muistuttaa keinosta, jolla tämän vuoden mätkyiltä voi vielä välttyä!

 

Suomessa verottaja on tarkkaakin tarkempi! Suotavaa on siis, että jokainen tarkastaa , onko varmasti maksanut verot kaikista veronalaisista tuloista, jotta ikäviltä yllätyksiltä voi välttyä. Erityistä huomiota suositellaan nyt heille, jotka ovat esimerkiksi saaneet luovutusvoittoja arvopapereiden tai virtuaalivaluuttojen myynnistä. Myös heidän, jotka ovat saaneet työsuhdeoptiota tai palkkansa ainoastaan luontoisetuina, kannattaa tarkastaa, onko kaikesta ennakonpidätykset maksettu.

 

Miten välttyä mätkyiltä ja koroilta?

 

Mätkyiltä ja koroilta on mahdollista välttyä hakemalla lisäennakkoa. Veroja voi täydentää vähintään 170 euron suuruisella lisäennakolla. Yksityishenkilöt ja toiminimiyrittäjät voivat hakea lisäennakkoa OmaVerossa 7. joulukuuta alkaen. Lisäennakko maksetaan yhdessä erässä, ja eräpäivän voi itse määritellä vuodelle 2023.

 

Myös koroilta on mahdollista välttyä. Tämä onnistuu, mikäli maksat lisäennakon vuoden 2023 tammikuun aikana. Heti helmikuun alusta lisäennakolle alkaa kertyä 2 prosentit suuruista huojennettua viivästyskorkoa.

 

Suositeltavaa on siis tarkastaa tämän vuoden maksettujen verojen määrä, ja tehdä tarvittavat muutokset!