28.6.2018

Asiakastarina: Lainan avulla Thaimaahaan

matkalaina-lomalaina-laina-matkaa-varten

50-vuotias Sinikka oli perheineen jo pitkään unelmoinut matkasta Thaimaahan. Keväällä 2017 vantaalaisperhe päätti toteuttaa unelmansa ja ostivat lennot Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin. Matka-ajankohdaksi valittiin saman vuoden joulukuu ja matkasuunnitelmiin kuului rannalla loikoilemisen lisäksi muun muassa shoppailu.

 

Perheen talouteen ilmestyi yllättävä käänne


Perhe oli säästänyt matkaa varten jo hyvän aikaa, mutta syksyllä Sinikan perheen talous meni sekaisin. Perheen arjelle välttämätön henkilöauto hajosi korjauskelvottomaksi. Pakollinen uuden auton hankinta jouduttiin rahoittamaan matkaa varten säästetyillä rahoilla.

Vaikka lentoliput oli maksettu jo matkaa varatessa, on nelihenkisen perheen lomamatkassa runsaasti muitakin kuluja. Esimerkiksi hotellihuone, ruokailut sekä välinevuokrat olivat vielä maksettavana. Näistä kasaantuu nopeasti suuri lasku, kun kyseessä on lapsiperhe. Matkan peruminen ei kuitenkaan tullut kysymykseen, olihan matkasta haaveiltu jo pitkään.

 

Laina mahdollisti matkan


Sinikka perheineen päättivät hakea 4000 euroa lainaa neljän vuoden maksuajalla. Lainahakemus täytettiin netissä kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä ja rahat siirtyivät Sinikan tilille seuraavana päivänä. Matkan jälkeen matkakassaa oli vielä lähes tuhat euroa jäljellä ja perhe päättikin lyhentää lainaa 1000 eurolla yhdellä kertaa maksuajan lyhentämiseksi. Halino-lainassa sovittua suurempien maksuerien suorittaminen on täysin kulutonta.

Lomalainan avulla Sinikka perheineen saivat unelmiensa matkan toteutettua. Mistään suunnitelmista ei tarvinnut luopua tai niiden kustannuksista karsia. Halinon lomalaina mahdollistaa onnistuneen lomamatkan myös silloin, kun matkavarauksen ja itse lomamatkan välille on ilmestynyt yllättäviä rahantarpeita.

Asiakastarina-sarja käsittelee elämäntilanteita, joissa rahantarve ilmeistyy yllättäen ja sekoittaa henkilön talouden. Halino-lainan avulla talous voidaan saada kuntoon ja elämä taas raiteilleen.